Integrations- och främlingsfientlighetsfrågornas lösning

Många blir tyvärr främlingsfientliga när det är ont om jobb. Bygger man bort arbetslösheten genom att bygga ut offentlig sektor kan invandrarna lättare lämna utanförskapet. Alla kommer att bli mindre främlingsfientliga då kampen om jobben minskar. Samtidigt kan fler som får lön konsumera mer och skapa vinster åt samhällsekonomin. Företagen får betala för detta skattevägen som ersättning för sitt outsourcande och konstanta effektiviserande. Folk som vill och kan jobba har rätt till en arbetsinkomst.

Det här inlägget postades i Arbete, Arbetslöshet, Ekonomi, Främlingsfientlighet, Integration, Invandring, Keynesianism. Bokmärk permalänken.

2 svar på Integrations- och främlingsfientlighetsfrågornas lösning

  1. Kenny skriver:

    Så rätt, men glöm inte att S och Lo på 70 talet värnade om svenskarnas jobb, nu är det ingen som bryr sig.. Då ställde LO krav på Bostad och jobb för att man skulle få komma hit.. ( gällde ju ej krigsflyktingar osv..) men ville man hit och stanna jobba och leva, då fanns dessa kraven.. Ungefär som de flesta andra länder har, rätt normalt, kan du nämna ett land som förser mig med bostad kläder mat möbler i flera år samt fri skola för att lära mig språket, då ska jag överväga att lämna detta land…

  2. admin skriver:

    Fortfarande är det så att endast riktiga flyktingar får hjälp med de saker du nämner. Det är väl naturligt att tar man emot en flykting så måste man ge den en minimal startposition. Vi hade ändå tjänat på flyktingarna om vi skapade jobb åt alla såväl svenskar som invandrare. Jag anser dock att man inte kan tänka för mycket i termer av invandrarnas lönsamhet när det gäller flyktingar. Jag anser att vi som rikt land har en skyldighet att ta emot dem som hotas av död, misshandel eller fängelse pga förtryck.

    Vad gäller arbetskraftsinvandring så var det borgarna som möjliggjorde denna. Jag tror de gjorde det för att pressa lönerna och arbetsvillkoren i Sverige.

    Jag är inte för arbetskraftsinvandring. Vad gäller flyktingar kan vi tyvärr inte ta emot alla, men jag anser att vi bör vara betydligt generösare än idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.