Investeringar bättre än åtstramningar

Foto: http://www.freeimages.com

Foto: http://www.freeimages.com

Det är investeringar i människor som bygger starka samhällen. Åtstramningar skapar bara en minskad omsättning. Velociteten minskar, som ekonomerna säger. Det drabbar alla. Såväl låg- som höginkomsttagare.

De senaste åren har olika europeiska regeringar förordat kraftiga nedskärningar för att komma tillrätta med svaga ekonomier. Det mest flagranta exemplet på detta är Grekland. I Grekland har skolbarn tvingats gå hungriga och pensionerna har sänkts. Nationalekonomen Stefan de Vylder säger i SvD:

”Europa utvecklas mot sin avgrund om åtstramningarna fortsätter”

Det är både ekonomiskt rationellt och humant att investera i människor. Av gemensamma krafter bygger vi samhället. Vi är alla beroende av varandras arbete.

Det här inlägget postades i Anders Borg, Annie Lööf, Antisociala reformer, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Avregleringar, Bank- och finanskriser, Barnfattigdom, Centralbanker, Demokrati, Den trefaldiga ekonomin, Ekonomi, Fattigdom, Finanskrisen, Finansmakten, Fördelningspolitik, Investeringspolitik, Kapitalism, Keynesianism, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Lågkonjunktur, Liberalism, Människan och värdet, Marknadspolitik, Nyliberalism, Samhälle, Samhällsvision, Socialförsäkringar, Solidaritet, Svenska modellen, Välfärd, Vänster/höger, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.