Lyckan är ofta också sann

Foto: www.freeimages.com

Foto: www.freeimages.com

Visst är kampen för ett rättvist samhället det viktigaste, men vi bör inte missa att njuta av allt gott vi uppnått i samhället.

 

 

 

 

En god middag med en vän eller familjemedlem. Ett glas öl på krogen nån gång. En promenad eller ett träningspass för att det minskar stress och får oss att må bättre till kropp och själ. En onyttig bok eller film/TV-serie som man inte ser för budskapets skull utan för att den skänker glädje för stunden. Att tvätta sig eller att göra sin toalett kan också vara ett stort glädjeämne. Eller att bara sova lite extra på söndagsmorgonen eller när man har en ledig dag. Den eller de jobbarkompisar som är trevliga kan man ta det lugnt en stund med. Att skämta och filosofera om högt och lågt. Den hårda kampen mot lidandet är oftast alltid där, men vi måste unna oss att njuta däremellan om det går. Ofta tror jag att det går för många. Var glad för det kunde alltid varit värre men ge inte upp kampen om att få det bättre. Försök dock att välja dina strider! Det finns kärlek och glädje i världen också.

Det här inlägget postades i Den trefaldiga ekonomin, Effektivitet, Frihet, Klasskamp, Lycka, Makt, Människan, Människan och värdet, Solidaritet, Tolerans, Val, Välfärd, Värderingar, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.