Möjligheter under rådande valresultat

Som bäst med rådande valresultat blir det en socialdemokratisk mittenregering med borgerligt stöd och inflytande. Denna regerings medlemmar från olika block kommer antagligen inte tillåta någondera parten att föra mycket av sitt blocka vanliga politik. Troligen blir det status quo några år.

Hur kan man påverka politiken i rödgrön riktning? Jo, för det första genom att studera och diskutera politik där man kommer åt som i partier, på fikor med vännerna, på jobbet, på sociala medier, med familjen och dejter. Politik är roligare än man tror och vad man säger efter att ha läst på, tagit del av andras åsikter eller tänkt till påverkar ofta mer än man tror. Det du säger till någon, kan hen ofta föra vidare.

Sedan påverkar nätröstning i ideella lobbyingorganisationer mer än man tror. avaaz.org och skiftet.org är de bästa. Den första täcker internationella frågor och den sistnämnda främst Sverige. Undvik att rösta genom fler organisationer,  då du i så fall kan bli stressad av alla mejl med omröstningsförslag. Men bara dessa två jag föreslog är inte så betungande att rösta genom och täcker de flesta viktiga frågor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.