Rädda mänskligheten genom att värna miljön

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Laget är kritiskt. Mänsklighetens aktiviteter påverkar klimatet oroväckande mycket och negativt. Vi måste så snart som möjligt ta till ytterst kraftfulla åtgärder för att rädda klimatet. Det visar den senaste forskningsöversikten från FN:s klimatpanel.

Den viktigaste åtgärden är att få ned koldioxidutsläppen och det rejält.

Om vi inte ska gå tillbaka till en förindustriell produktionsmodell med tillhörande ociviliserade samhällssystem, hur gör vi då?

Vi behöver som klimatpanelen säger bl.a. satsa på forskning och utveckling. Det måste betyda att vi behöver en ny energikälla som är förnyelsebar och inte bidrar till klimatpåverkande utsläpp.

Det var tidigare allmänt känt bland tjänstemän inom den svenska industrin att oljebolag köpt upp och hemligstämplat idéer till alternativa energikällor sedan flera årtionden tillbaka. Det visar att det är möjligt att hitta en för oss okänd sådan energikälla. Sedan kan man pressa oljebolagen politiskt och opinionsmässigt att släppa på vad de vet.

Kunde inte varje industriland satsa 2 % av landets BNP på att forska fram en ny, miljövänlig energikälla? Det motsvarar endast vad ett NATO-land skall satsa på försvaret årligen.

Det här inlägget postades i Framtid, Klimat, Miljöpolitik, Miljöteknik. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rädda mänskligheten genom att värna miljön

  1. Lee skriver:

    Helt rätt. Nya miljövänliga energikällor är det enskilt viktigaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.