Rädda mänskligheten, värna miljön

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Om vi inte snart åtgärdar växthusgasutsläppen, riskerar vi att det bara blir varmare på jorden tills det är 500 grader varmt.

 

 

 

Mycket talar för att vi har passerat många av de gränser som kan sätta fart på den här utvecklingen. Ju mer förorenad atmosfären blir, desto mer behåller den av solstrålarna utan att släppa ut dem i rymden igen när de reflekteras från jorden. De studsar då mellan atmosfären och jordytan samtidigt som nya solstrålar släpps in men inte ut.

Samtidigt kan inte miljölösningarna var helt industrifientliga. Utan industrin, får vi ingen mat för dagen.

Vad ska vi då göra?

Jag har två lösningar.

Vi behöver komma på någon hittills oupptäckt eller outnyttjad miljövänlig energikälla. Den lättast tillgängliga vore väl om vi kunde utnyttja solenergin för att driva våra fordon och vår industri. Solstrålarna ger oss flera tusen gånger världens energibehov per år. Problemet har varit att lagra energin. Det kan säkert forskning lösa.

Därför behöver världens alla stater satsa flera procent av BNP på att forska på miljövänlig energi. Den stat som kommer på en energilösning kommer ju bli oerhört rik.

Det andra rör källsortering. För att inte viktiga råvaror ska ta slut eller skräp brännas i onödan, behöver vi återanvända så mycket som möjligt. Problemet är att många människor är väldigt svaga och knappt orkar jobba. Hur ska de då också klara att källsortera?

Lösningen är att införa källsorteringsfabriker. De som sorterar får jobb och man får ner arbetslösheten. Samtidigt elimineras risken att folk struntar i källsorteringen. Kanske kan källsorteringsfabrikerna automatiseras till hög grad så att jobbet inte blir så slitigt för fabriksarbetarna där?

Inspiration:

Allvarliga miljöhot riskerar att skena – SvD

Det här inlägget postades i Arbetslöshet, Arbetsskapande, Automatisering, Energi, Forskning, Klimat, Miljöpolitik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.