S krav på arbetssökande bra men måste utformas på rätt sätt

S ställer i en debattartikel fram att kraven på arbetssökande bör vara tydligare. De vill även satsa mer på utbildningar för att göra arbetssökande anställningsbara.

Att erbjuda fler möjligheter till vidareutbildning för att göra sig attraktivare på arbetsmarknaden är bra. Det ger också förutsättningar för den arbetssökande att få ett jobb som med krav på know-how kan konkurrera på den internationella arbetsmarknaden. Vi svenskar kan med våra höga löner inte och bör inte på annat sätt konkurrera med t.ex. Kinas låglönearbetare.

Problemet med att öka kraven på arbetssökande är bara att både S och Alliansen vill ha en jämviktsarbetslöshet på 5 % för att hålla nere inflationen. Ställs kraven på fel sätt så leder det bara till att de arbetssökande får söka fler jobb utan större chans att få ett. Vad än S gör kommer de sannolikt att hantera arbetslösheten humanare och effektivare än Alliansen.

Läs mer på Aftonbladet.

Det här inlägget postades i A-kassa, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Blockskillnad. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.