S-linje för jobb med bra löner

Finansminister Anders Borg hävdade igår i P1 i debatten med S:s ekonomisk-politiske talesperson Magdalena Andersson att sossarnas vilja att förbättra socialförsäkringarna var en återgång till en bidragslinje. Detta är inte rätt.

För det första är socialförsäkringar inte bidrag.

Sedan att som Borg förorda en svångremspolitik gör bara att de arbetssökande blir desperata och accepterar undermåliga löner och villkor. Det är en jobbförsämringslinje. Det är inte heller bevisat att den leder till att fler söker fler jobb.

Sossarna kombinerar en linje med utbildningsmöjligheter så att de arbetssökande kan skaffa sig de kompetenser som efterfrågas på den ständigt föränderliga arbetsmarknaden. Dessutom gör en generös socialförsäkringspolitik att folk vågar kräva kollektivavtalsenliga villkor. Jobben försämras alltså inte med S politik.

Dessutom upprätthåller en generös fördelningspolitik köpkraften i dessa tider då det oftare än inte är lågkonjunktur och brist på arbetstillfällen.

 

Det här inlägget postades i A-kassa, Anders Borg, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsmarknadsfrågor, Arbetsskapande, Bidrag, Blockskillnad, Bristyrken, Fackligt, Fördelningspolitik, Sjukskrivningar, Socialförsäkringar, Solidaritet, Utbildning, Utsatta yrken. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.