Smarta och bekväma lösningar

Foto: freeimages.com

Foto: freeimages.com

Miljövänner förstår vilken utmaning världen står inför av alla utsläpp. Men ibland tror jag att miljörörelsen domineras av människor som vill tillbaka till en hård och karg förteknologisk tillvaro. Tro mig den tillvaron var så hård att vi fick rövarbaroner för att få folk att gå till sina tunga, fysiska jobb på gårdarna, i gruvorna, på stenbrotten etc. Och då var man än mer beroende av att bränna fossila bränslen som kol och ved för att hålla värmen och laga mat.

Nu föreslår den rödgröna majoriteten i Göteborg att man ska göra om en viktig förbindelseled (Dag Hammarsköldsleden ) till en boulevard för att minska bilismen.

Men bilismen behöver inte minskas. Den är motorn i vår ekonomi. Den är grunden för sysselsättningen och de skatteintäktsskapande vinsterna.

Ja den spyr ut fossila bränslen, men forska då istället på miljövänliga, förnyelsebara bränslen. Vätgas skapad av sol-, vind- och vattenenergi är en tänkbar lösning. Elbilsbatterierna utvecklas också i en oerhört rask takt.

Att äga en bil är oerhört frihetsskapande och bekvämt. Det är drömmen många av oss växt upp med. Jobba på, så kan du få köpa en bil. Köpa möbler, flytta till en ny bostad eller köpa storköp i matvaruhuset, hur kul är det med kollektivtrafik?

Och även om vi minskar bilismen, tror ni att flygen kommer försvinna eller lastbilstransporterna?

Lösningen är miljövänliga bränslen.

Och vad gäller källsortering. Folk orkar knappt jobba och sköta om sin familj. Och så ska de orka källsortera också? Lösningen är enkel, inför källsorteringsfabriker! Det ökar sysselsättningen och ger frihet och bekvämlighet åt kollektivet.

Mycket av arbetet i källsorteringsfabrikerna skulle dessutom säkert redan idag kunna automatiseras så att det inte blev så äckligt för dem som jobbade där. Och mer kommer kunna automatiseras med tiden.

Köttproduktionen anses vara ett miljöproblem, men redan är tekniken långt framskriden för att kunna börja odla köttbitar i labb. Då behöver djuren varken slaktas eller släppa ut metangas.

Varför kommer inte miljörörelsen på sådana här lösningar? Jag vet inte. Men miljövännerna behöver föra en klimatpolitik som är smart och bekväm samtidigt som den löser utsläppsproblematiken. Lösningar finns alltid. Låt kreativiteten flöda!

Det här inlägget postades i Antisociala reformer, Arbete, Arbetsskapande, Automatisering, Avhumanisering, Beslutsfattande, Det fria valet, Effektivitet, Ekologi, Ekonomi, Förnyelse, Forskning, Framsteg, Framtid, Investeringspolitik, Klimat, Korståget mot välfärden, Kortsiktighet, Krispolitik, Lycka, Människan, Människan och värdet, Miljöpolitik, Miljöteknik, Okategoriserade, Orättvisa, Organisationsfrågor, Pengaskapande, Robotisering, Samhälle, Samhällsvision, Skatt, Strategisk utveckling, Sveket mot Sverige, Sysselsättning, Teknik, Tillväxt, Utopi, Välfärd, Valfrihet, Vänster/höger, Värderingar, Vinst, Vision. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.