Svårare att vara utan jobb har inte skapat fler jobb

Bara fler utförsäkrade och socialbidragstagare.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article15671606.ab

Återinför Keynes’ politik om att satsa på fler jobb i offentlig sektor i lågkonjunktur. Det får fart på köpkraften vilket får fart på produktionen igen. Det är okej att betala för detta genom lån. Lånen betalar man lätt igen med de ökade skatteintäkterna i nästa lågkonjunktur. Det funkade så länge som politikerna ville.

I dessa tider med sedan flera årtionden pågående globalisering (utflyttning av arbetarjobb och en del tjänstemanna jobb till låglöneländer), effektivisering och långtgående automatisering, vore det kanske en idé att rejält och permanent bygga ut offentlig sektor så att fler fick en inkomstbringande och meningsfull sysselsättning där de kunde hjälpa allmänhet och näringsliv med sina tjänster. Kostnaderna för detta blir inte så höga för samtidigt sjunker kostnaderna för a-kassa, Arbetsförmedlingen, socialkontor och även sjukpenning (då färre blir utmattade av överarbete när fler utför sysslorna) enormt.

Det här inlägget postades i A-kassa, Allianspoltik, Antisociala reformer, Arbete, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Avhumanisering, Bidrag, Blockskillnad, Investeringspolitik, Keynesianism, Moderaternas politik, Motivation, Nyliberalism, Offentlig sektor, Samhällsvision, Sjukskrivningar, Socialförsäkringar, Solidaritet, Sveket mot Sverige, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.