Turordningsregeln väldigt viktig

Nära 70 procent av unga mellan 15-25 och 52 procent av dem mellan mellan 25 och 74 år tycker att turordningensregeln, sist in – först ut, borde avskaffas. Det framgår av en undersökning av Svenskt Näringsliv.

Dessa förstår inte hur viktig sist in, först ut är för att de äldre som med åren tappar orken och andra inte lika superstarka människor ska kunna vara kvar i arbetslivet. Och ung är man ju inte hela livet.

Kapitalismen är dessutom ingen filantropisk inrättning. Den vill helst suga ut så mycket den kan av de anställda. Att avskaffa sist in först ut skulle bara vara ett steg mot att driva effektiviteten till absurda nivåer där många blir utslagna.

Källa: http://www.sr.se/sida/Artikel.aspx?ProgramId=1646&artikel=2935803

Det här inlägget postades i Arbete, Värderingar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Turordningsregeln väldigt viktig

 1. Lee skriver:

  Nuvarande system med turordningsregler med möjlighet till undantag via förhandlingar med facket fungerar väl. Företagens bästa är inte alltid individens bästa.

 2. Solveig skriver:

  Men regeln är det facto ett gissel för yngre personer!

  • redjustice skriver:

   Det är bättre att yngre som inte är i ett sådant behov av en hög inkomst än äldre personer är det.

   Ett värsta scenario av skippade turordningsregler vore att du hade jobb från du var 18-40. Sedan fick du vara arbetslös tills du var 65 för att du inte orkade upprätthålla tempot.

   Det finns ingen gräns för hur mycket företagen önskar driva upp effektiviteten. Ett system där man fick avskeda ineffektiva människor skulle därför få fasansfulla konsekvenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.