Typiskt borgerligt

En röst på KD, FP eller C är en stödröst på M. Och M:s sanna vilja är hårt arbete i armod för folkmajoriteten tills den stupar. De rödgröna kan inte ge allt åt alla, men de försöker att tygla kapitalismen så att livet ändå blir drägligt.

Reinfeldts idé om att fler ska jobba tills de fyller 75 är bara ett tydligt exempel på borgarnas sanna vilja.

”Ordföranden i Finanspolitiska råd, Lars Calmfors, har dock inga arga väljare att ta hänsyn till. Han sade i radions Studio Ett att jobbskatteavdraget ska leda till »att arbetssökande accepterar jobb till lägre lön än vad de annars skulle göra och att det får de fackliga organisationerna att hålla nere lönekraven«.” (Källa: http://www.ordfront.se/Ordfrontmagasin/Artiklar%202009/Peter%20Gustavsson%20Laglonelinjen%205_09.aspx)

Det Reinfeldt inte nämner är att man kan höja kommunalskatten till 40% för att slippa höja pensionsåldern. Detta låter kanske hemskt, men utredningar visar att våra inkomster kommer stiga ohemult de närmaste årtiondena.

Sedan tycker jag att arbetskraftsinvandring kan vara en dellösning. Men först bör de 7 % -10% arbetslösa först få möjlighet till arbete. Dock har dessa inte alltid rätt utbildning. Då krävs att vi bygger ut Komvux igen och återinför arbetsmarknadsutbildningarna som borgarna så käckt tog bort.

Gör man samtidigt som SSU och V föreslagit och skapar 200 000 nya jobb i offentlig sektor, så kommer man tillbaka till de arbetslöshetsnivåer vi hade före 90-talskrisen. Jobbskatteavdragen och restaurangmomssänkningen har ofta kostat mer än en miljon per skapat jobb. Så att avskaffa jobbskatteavdraget och restaurangmomsen kan vara ett betydligt effektivare sätt att få fler folk i arbete genom att bygga ut offentlig sektor.

Om fler jobbar i den underbemannade offentliga sektorn, skulle kanske färre bli sjukskrivna då arbetsbördan delades av fler.

Det är möjligt med ett lågskattesamhälle men inte ett välfungerande sådant. För den som skiter i de sjukas och arbetslösas behov, se bara hur väl skolan och tågen fungerar och hur kriminaliteten t.ex. i Malmö ökar i ett lågskattesamhälle. Livs- och samhällskvalitet kostar och måste få kosta.

Trots höga skatter tror jag de flesta svenskar hade mer pengar efter skatt och bättre trygghet, skola och sjukvård än genomsnittsamerikanen före valet 2006 i Sverige.

Tro inte att ränderna går ur tigern!

Det här inlägget postades i Arbete, Arbetskraftsinvandring, Arbetslöshet, Arbetsskapande, Blockskillnad, Ekonomi, Fattigdom, Samhälle, Samhällsvision, SJ, Skatt, Vänster/höger. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.