USA:s ekonomi kommer att gå under om 10 år

Läs artikeln här!

Kanske kunde USA undvika att förlora sin ekonomiska särställning genom att höja skatterna och införa moms?

Ett märklig spel pågår om valutan. USA har kört sin egen dollarn i botten som om de vill få igång en ekonomisk härdsmälta?

Detta har pågått länge. Var finns alla välutbildade finansmän? De som behöver höga bonusar, då de är så kompetenta? Allt detta är verkligen en supergåta. Hur kommer det sig att multinationella företag gör supervinster och låter nationen gå i fördärv???

Detta är inte enbart nationell politik som syns utan ett resultat av det amerikanska privata  banksystemet. Stora skuldsättningar kom genom krig som orsakat enorma räntekostnader. Till det tillkommer nära 10 års fastighetsspekulation i gigantformat 2008.

Imf, Internationella valutafonden, är som en världsbank kopplad till Federal Reserv Banks. När Imf ger utlandslån till t.ex krisländer kommer pengarna genom  Fed-systemet. Allt blir till skuld. Sedeltryckeriet fabricerar dollar.

1% ränta på statsskulden blir $ 138 miljarder. Artikeln talar om en räntekostnaden på ca 11%  av statsbudgeten och uppemot 20% 2020. Finns det skuld då måste det finnas fordringsägare. Vem är de?

Amerikas glömda krig mot Centralbanken. Denna makt är oerhört farlig. Kampen förlorades 1913, då Fed bildades. Inte ens det amerikanska folket skonas. Deras skattemedel har missbrukats till utvecklingen av en antivärld och massflykt. Samtidigt är Europa och Sverige USA:s vapenbroder enligt Bildt.

Det internationella kapitalet som kontrollerar dollarn och Federal Reserve System och har även kontroll över den östra delen av världen, Balkan, Ryssland Kina etc genom finanssystemet. Ett gigantiskt spindelnät. Fed-ägarna är med överallt. Kina är som stormakt beroende av USA. Ett dolt finansprojekt pågår i denna kamp om världsekonomin.

USA, Mexiko och Kanada förbereds att bilda en union liknade EU. Samma förspel gäller där som för EU. Första steget 2004 gäller frihandelsområdet NAFTA. Men siktet är inställt på en federal montetär union, den Nordamerikanska unionen. Här har Imf en central roll i ett federalt system. Sydamerika förbereds också den att bli en union.

FN vill ha samtidigt ha en ny global valuta som ersätter dollarn.  I en radikal rapport har FN-konferensen om handel och utveckling (UNCTAD) dömt ut dollarn som världsvaluta i finanssystemet för valutor och reglering av kapitalbindningen. Den fungerar inte i världsekonomin och bildar en orsak till finansiella och ekonomiska kriser.

En kamp dessutom mellan dollarn och kinesisk yen. USA ser att yen måste skrivs upp för att skapa en bättre balans i världshandeln.

Kina vill fasa ut dollarn som världsvaluta och ombilda IMF, den Internationella valutafonden, till en globalbank. Dollarn föreslås  ersättas av Internationella valutafondens interna valuta SDR en mix av alla ledande valutor.

Vart och ett av de 185 medlemsländerna ska äga andelar i IMF på samma sätt som aktieägare äger aktier i ett bolag. Blir då världen ett affärsbolag, en finansunion? Ska då FN bli bolagsstyrelsen?

Det här inlägget postades i Bank- och finanskriser, Ekonomi, Kapitalism, USA. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.