Utpumpad efter veckan

Jag försöker lära mig att sätta gränser för mitt ansvar för världen. Många rödgröna debattörer skriker högt på hur vi som individer måste göra så mycket för att stoppa högervridningen och intoleransen och rädda klimatet. Högern kommer med köpuppmaningar, stressande sociala medier, stress om att vi ska göra det lilla extra på jobbet när vi knappt har huvudet över vattenytan som det är.

Jag vill bara säga att du är OK som du är. Det hjälper enormt om vi röstar rödgrönt och pratar lite politik med dem vi möter.

Men du har rätt att vara en vanliga människa som hankar dig fram så gott du kan.

Vill du njuta har du rätt till det.

Lite träning gör att vi orkar med att njuta mera av livet, men två-tre gånger i veckan räcker mer än väl.  Ibland kan det hjälpa att veta att de flesta lider av livet såväl vanlig arbetare som rik miljonär. Då kan man njuta bättre av en kaffe med en god vän till helgen eller med en en god bok eller ingenting alls mer än bara solen.

Låt oss vara snälla mot varandra!

Det här inlägget postades i Arbete, Frihet, Hälsa, Informationskriget, Intolerans, Karriär, Klimat, Lycka, Människan, Människan och värdet, Maskopi, Myter, Välfärd, Valfrihet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.