Vi uppfinner själva många av våra arbetsuppgifter

Foto: www.freeimages.com

Foto: www.freeimages.com

Det varierar från jobb till jobb men gemensamt för många är att vi ofta uppfinner många av våra arbetsuppgifter själva. Det kan förstärkas av en kultur där man sneglar på och föraktar den som inte stressar.

 

 

Fundera över vad som verkligen behöver göras och vad som får mest konsekvenser om det inte utförs först. Gör det först och sedan mindre viktigare uppgifter i fallande ordning. Försök alltid att nå så mycket och långvariga resultat som möjligt samtidigt till minsta möjliga ansträngning. Det är det som är effektivitet eller att jobba smart.

Unna dig pauser när du utfört en uppgift eller när du är trött. Vi är inte maskiner och inte ens maskiner är gjorda för att jobba hela tiden. Då slits de och vi ut.

Ofta jobbar man bara sämre om man jobbar för hårt eller för trött. Långsamt och rätt leder till mer resultat på sikt. Själv föredrar jag snabbt och mycket pauser. Men principen är densamma. Man får bedöma från fall till fall. Om du gör en bra, stor sak om dagen eller varannan dag över tre års sikt, så kommer du att ha uträttat väldigt många stordåd.

Ta dig tid att läsa böcker, se på filmer och filosofera över livet, arbetet och samhället själv och/eller med vänner och familj. Då kommer du att slipa på din problemlösningsförmåga samtidigt som du har kul. När du hamnar i skarpt läge, så kommer det då vara mycket lättare att lösa problemet smidigt.

Människan är målet. Inte bara den människa som är kund eller arbetsgivare utan även du och dina medarbetare och er nära och kära. Vi skall älska vår nästa som oss själva.

Det här inlägget postades i Arbete, Avhumanisering, Effektivitet, Frihet, Hälsa, Kontrollsamhället, Lycka, Makt, Människan, Människan och värdet, Omsorg, Orättvisa, Plikter, Propagandans makt, Psykisk ohälsa, Psykisk sjukdom, Rasism, Rättvisa, Samhälle, Samhällsvision, Samverkan, Självständighet, Sjukersättning, Sjukpenning, Sjukskrivningar, Sjukvård, Solidaritet, Stress, Sveket mot Sverige, Svenska modellen, Valfrihet, Valstrategi, Värderingar, Vinst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.