Det goda livet – lite tankar på första maj

Foto: Walter Groesel at se.freeimages.com

Det goda livet! Vad är mina förslag till strategier för detta på första maj? Vad vill jag säga mina läsare, folket och samhället? Jag skriver inte på bloggen av ett överflöd på energi utan för att desperat göra motstånd mot allt som försöker sänka mig och vanligt folk.

För det goda livet får vi balansera mellan att arbeta tillräckligt effektivt men på ett skonsamt sätt. Går det inte bra för en på arbetet, blir livet värre. Då kan vi få arbetslöshet och/eller sämre arbetsplatser med tuffare chefer. I de bästa fallen utvecklar arbetet också människan. Strävar man på och skaffar sig en högskole- eller YH-utbildning om man inte har det eller skaffar sig någon kurs, så höjs en verkshöjd och då får man ofta mer tid till utveckling, bättre lön och mer återhämtning på arbetet.

Fler måste läsa vitt och brett efter strategier för att bekämpa de som vill ge det goda livet endast åt eliten och/eller dem som arbetar ihjäl sig (innan dessa blir sjuka). Fler behöver känna till alla goda sakskäl som finns för frihet under ansvar, empati, solidaritet, jämlikhet och jämställdhet.

Vi måste få duga som vi är

Man måste läsa på för att försvara humorn, rätten att inte vara genomperfekt och det nödvändiga villkoret att få lära sig genom sina misstag.

Läser man på inser man att makten utnyttjar vår rädsla nu enligt principen chockdoktrinen. Makten vill skrämma oss att gå med i NATO. I NATO riskerar vi att behöva straffa olydiga oljestater för USA i framtiden. Vi kan eventuellt ocksåbehöva hjälpa USA att sätta Kina på plats militärt istället för att utveckla en ekonomisk jämlikhet och fritt samarbete mellan självständiga nationer världen över istället.

Ryssland är inte någon god regim under Putin. Men Sveriges röst för internationell fred och jämlikhet är starkast om vi är neutrala. Vi behöver dock utveckla ett starkt försvar för att värna vår självständighet.

Läs på och sprid kunskap

Folket behöver vara tillräckligt påläst för att värna en hållbar flykting invandring men motverka oreglerad arbetskraftsinvandring. Folket måste vara påläst nog att sätta sig emot marknadshyror och avreglerad arbetsrätt. Vi behöver ett påläst folk som försvarar anständiga socialförsäkringar och värdiga pensioner. Blir välfärden för dålig, sjunker arbetsvillkoren för dem som haft tur i lotteriet om vem som får en anställning. Det goda livet kräver jämlikhet.

Det bästa vore ett allmänbildat folk, men i brist på det får vi som följer denna blogg och andra oberoende frihetligt demokratiska socialister göra det vi kan.

Njut av livet också

Samtidigt måste vi unna oss av det goda livet som med en kopp kaffe med våra nära och kära, en rolig film eller serie, en tupplur, lite fysisk träning, ett bad om sommaren eller vad man nu gillar.

Vi får balansera mellan att ta oss fram i arbetslivet, göra det vi orkar för samhället och njuta av det goda livet.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.